Voor spotsessie 5 gingen we naar het Zeeheldenkwartier in Den Haag om Bij Priester kledingbibliotheek te bezoeken. Want Bij Priester is niet alleen een plek voor mooie spullen, maar een plek voor bewust leven en verbinden.Trendspotten doe je het liefste op een plaats waarvan je weet dat er nieuwe dingen gebeuren. Waar een frisse attitude heerst en mensen out of the box denken. Daarvoor hoef je niet altijd naar Tokyo, New York of een dure beurs. Soms kan dichter bij huis ook de moeite waard zijn.

We keken naar wat er nu echt beweegt in zo’n wijk in groei. En wat gebeurt er in al die “nieuwe” concept stores. We waren te gast bij Amanda, Nick en Wendy in hun mooie winkel en kledingbibliotheek BIJ PRIESTER om over hun unieke en vernieuwende concept te horen. Vooral de kledingbibliotheek leek me erg interessant. Deze keer waren (v.l.n.r.) Chelsey (grafisch vormgever voor de lifestyle branche), Daisy (grafisch vormgever voor de lifestyle branche), Annelieke (grafisch vormgever voor de lifestyle branche), Nicky (trend onderzoeker) er bij, en ik maakte natuurlijk de foto.

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK-05

Wat is een spotsessie?

Tijdens een spotsessie komen we met een select groepje lifestyle professionals bij elkaar om samen (in synergie) op een specifieke locatie trends te spotten. Trendspotters werken vaak alleen en in grote steden als Londen of New York. Zij kijken dan of ze aan de hand van producten, het uiterlijk van mensen, gedragingen van mensen maar ook wat er op straat gebeurt en te zien is, of ze het vroege begin van trends kunnen herkennen. Wij doen een spotsessie met een klein maar fijn groepje professionals uit de lifestyle branche samen ipv alleen. Het liefst uit net iets andere takken bijvoorbeeld iemand uit de interieur branche, iemand uit de fashion branche, iemand uit de web of zelfs UX branche en bijvoorbeeld iemand die specifiek in menselijk gedrag of sociologie is geïnteresseerd enz. enz. Omdat we dit spotten daar en op dat moment samen doen halen we veel meer rendement uit deze dag en rapporteren we aan elkaar. Spotten is een snel en intuïtief proces. We hebben allemaal onze eigen bagage, perceptie, expertise en competenties. Als we dit allemaal inzetten levert zo’n spotsessie voor iedereen het meeste op (synergie).

Waarom spotsessie 5 in het Zeeheldenkwartier?

Het Zeeheldenkwartier is een up-coming wijk in beweging en dat is precies wat je nodig hebt voor een goede SPOTSESSIE. Je vind het hippe Zeeheldenkwartier op korte wandelafstand van de binnenstad van Den Haag. In deze oude multiculturele Haagse stadswijk vind je een verscheidenheid aan leuke woonwinkels, trendy designwinkels, goede koffietentjes, super gezellige lunchrooms, cafés, echte bakkers, de beste wijnwinkels van Nederland, zonnige terrasjes, een funky T-shirt shop, custom gitaarwinkels, een mooie tattooshop, een kledingbibliotheek waar je een abonnement op design kleding kunt nemen en het eerste eco hotel van Nederland. Rond de Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat en de Zoutmanstraat vind je de über-hipste zpeciale zaken van Den Haag. Het Zeeheldenkwartier is zeker een bezoekje waard als je net even wat anders wilt!

De houdbaarheid van Conceptstores

Als lifestyle pro’s waren we het op voorhand met elkaar eens dat het concept van “conceptstore” al behoorlijk uitgekauwd is geraakt. Tijdens spotsessie 5 hebben we gelukkig gezien dat een conceptstore ook echt een store met een concept kan zijn waar het om een sterk doordacht, doorgevoerd en uitgedragen concept kan gaan. In de afgelopen jaren zijn er veel conceptstores bijgekomen. Het is een logisch gevolg op een ontwikkeling die zijn succes bewijst. Maar helaas ook één met een valkuil. Steeds vaker zie je dat het een kunstje wordt om een winkel vol te stoppen met “bijzondere” of “unieke” producten en daar vervolgens het label conceptstore aan te hangen. De markt van de conceptstores raakt in mijn ogen dan ook langzaam verzadigd. En als je het mij vraagt is de term conceptstore een term die alweer op zijn retour is. Sterker nog, ik gebruik de term zelf alleen nog voor van die vervelende winkels waar je goudkleurige keramische ananassen, iets (een ding, wat voor ding dan ook) met flamingo’s er op en cactussen kunt kopen. En, NEE, dit los je niet op door met de “trends” mee te gaan en avocado’s in plaats van ananassen, of vetplanten in plaats cactussen aan te bieden!

Een echte conceptstore is naar mijn idee een winkel die is ontstaan vanuit een visie en passie van de eigenaar(s). Daarbij is het de kunst om alleen die producten (of diensten) te voeren die qua thema, stijl en focus dat concept uitdragen en ondersteunen. Door bijvoorbeeld een echt vernieuwend concept te hebben, een echte duidelijke niche op te zoeken, en (duurzame) producten te verkopen die je nergens anders kunt vinden. Als je je steeds weer weet te onderscheiden zonder concessies te doen aan je concept en je persoonlijke handtekening, dan ben je wat mij betreft interessant genoeg als blijvertje. Maar we zullen het dan om verwarring te voorkomen geen conceptstore meer noemen.

Bij Priester kledingbibliotheek
een winkel met een concept

Amanda (ja, natuurlijk ook één van die fantastische grafisch vormgevers voor de lifestyle-branche uit mijn netwerk) is met haar man Nick en zijn zus Wendy nou precies zo’n “winkel” begonnen met een echt vernieuwend concept. Bij Priester staat voor mooi, duurzaam en eerlijk. Bij Priester is een schitterende winkel met werkplaats in één. De naam Bij Priester is een eerbetoon aan de vorige eigenaren, de familie Priester.
De winkel ziet er ook helemaal tof uit. Alle details kloppen. Tot zelfs de deurklink aan toe.

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK-03 in de winkel

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK-04 de kleedkamers

BIJ PRIESTER bied;
  • reparatie en maatwerk voor lederwaren zodat je heel duurzaam jouw mooie leren jas of tas kunt laten repareren en er nog jaren liefdevol gebruik van kunt maken
  • het eigen lederwaren en tassen label van Studio April handgemaakt door Amanda volgens het principe mooi, duurzaam en eerlijk van hergebruikt leer
  • een voortdurend wisselende collectie mooie, duurzame en eerlijk gemaakte tassen, sieraden en accessoires van andere, bij het concept passende, ontwerpers
  • workshops (bijvoorbeeld je eigen clutch maken van hergebruikt leer) en andere bij het concept passende events die in de winkel georganiseerd worden
  • een kledingbibliotheek vol mooie duurzame kleding van hippe, nieuwe, en jonge bij het concept passende Nederlandse ontwerpers

Al deze onderdelen zijn gebaseerd op het zelfde mooi, duurzaam en eerlijk concept en ondersteunen en versterken elkaar.

Amanda en Nick hebben ons geweldig ontvangen en hebben uitgebreid de tijd genomen om ons alles uit te leggen en te laten zien. Vooral de kledingbibliotheek is in deze vorm een revolutie in de mode en al onze vragen daarover zijn helemaal beantwoord. De kledingbibliotheek is gevuld met super toffe nieuwe kleding van jonge Nederlandse ontwerpers en labels. Het is namelijk helemaal niet nodig om zelf alle geweldige outfits van de wereld te bezitten, je kunt ze gewoon lenen. Je kunt dan makkelijk met verschillende looks experimenteren en net zo vaak je garderobe veranderen als je wilt zonder de verspillende en kostbare aard van het kopen van nieuwe kleren. En vind je de geleende outfits toch zo leuk dat je het wilt houden, dan is er alsnog de mogelijkheid om het te kopen. Zeg maar dikke doei tegen miskopen, en try before you buy. Als we in de buurt van Den Haag zouden wonen waren we echt allemaal meteen lid geworden…

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK_01 Amanda vertelt

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK-02 wij luisteren geïnteresseerd

5 redenen waarom kleding lenen bij Bij Priester kledingbibliotheek een goed idee is;

  1. Milieubewust. Alle merken komen van Nederlandse bodem. Dat scheelt o.a. in transport waardoor het minder belastend is voor het milieu.
  2. Nooit meer een miskoop. Je kunt eerst het product lenen, kijken of het aan je verwachting voldoet en daarna eventueel met ledenkorting kopen.
  3. Duurzaam. De merken die Bij Priester voert gebruiken voornamelijk left-over stoffen en hergebruikte materialen. Zelden wordt er iets weggegooid.
  4. Sharing = Caring! Er is al zoveel kleding, waarvan we veel niet dragen en maar in de kast hangt. Wat beter dan delen? Dan wordt het product maximaal benut.
  5. Less = More! Met een abonnement bij Bij Priester zul je wellicht minder gaan kopen. Het geluksmoment van het hebben van iets nieuws komt nu uit je geleende item. Minder kopen betekent niet alleen meer geld in je portemonnee, maar op den duur ook een lagere kleding productie.

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK-08

 

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK-09

 

MODARIUM-SPOTSESSIE-5-BY-PRIESTER-KLEDINGBIBLIOTHEEK-06

Geniaal idee zo’n kledingbibliotheek.

Voor €20,-, €40,- of €60,- per maand leen je 1-2 of 3 kledingstukken per keer die je maximaal 2 weken mag houden. Of je leent iedere dag een ander kledingstuk. Zo kun je steeds iets nieuws aan, zonder het te kopen. Maar je kunt het natuurlijk wel kopen als het meteen je lievelingskledingstuk is. Leden krijgen dan ook nog eens korting als ze iets willen kopen.
En Bij Priester doet de was, dus daar heb je ook geen omkijken naar! I Love It! Super Sustainable!

Er zijn allerlei mensen, bedrijven en groepen die over de circulaire economie en bewust leven nadenken, er zijn er ook die er over praten. Dat is allemaal goed en hartstikke belangrijk maar zij worden allemaal ingehaald door degene die het echt aan het doen is! Trots op jullie!

Bij Priester kledingbibliotheek is te vinden op de Zoutmanstraat 12A in Den Haag

 

Op naar de volgende SPOTSESSIE!

Bedankt allemaal voor jullie inspirerende gezelschap en jullie bijdragen. Zonder jullie was het niet gelukt. SPOTSESSIE 5 was een succes. Dus op naar de volgende… Heb je interesse? Lees hier over spotsessie > 1spotsessie > 2 en spotsessie 4. Ben je benieuwd wanneer of waar de volgende spotsessie is? Wil je de volgende keer ook mee?  Vraag hier om meer informatie of geef je nu vast op via .

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht vindt. Ben je benieuwd wanneer of waar de volgende spotsessie is? Je kunt je in de sidebar abonneren op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten…