Tentoonstelling
14 mei tot en met 4 september 2016
Museum Arnhem, Arnhem

The journey of Bas Kosters

Vanaf zaterdag 14 mei presenteert Museum Arnhem een overzichtstentoonstelling van de meest eigenzinnige modeontwerper van Nederland Bas Kosters onder de titel “I want it to be soft The journey of Bas Kosters”. De verbinding met Museum Arnhem is duidelijk. Kosters studeerde Mode en Kleding aan het Rijn IJssel College in Arnhem en volgde een masteropleiding aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daar ontwikkelde hij zijn afstudeercollectie ‘Two Teacups and a Frying Pan’, waarmee hij de Robijn Fashion Award won en waarmee zijn carrière meteen een vlucht nam. Voor de tentoonstelling realiseert Kosters nieuw werk in samenwerking met diverse ontwerpers en makers. De tentoonstelling is te zien tot zondag 4 september.

beeld van BAS KOSTERS collectie AFWF15_032_0-PSOC

Bas Kosters

Kosters’ werk stelt steeds maatschappelijke en sociale kwesties aan de kaak op een manier die in de Nederlandse mode ongeëvenaard is. Hierdoor is hij een belangrijke inspiratiebron voor jonge ontwerpers. In 2005 startte hij Bas Kosters Studio. Onder deze noemer lanceerde Kosters veel collecties en ontwikkelde hij verschillende producten in samenwerking met bedrijven, waaronder Zeeman, Bugaboo, Heineken en vrij recent dekbedovertrekken met Wehkamp.

Kosters ontwerpt vanuit een eigen illustratieve beeldtaal en gebruikt vrijwel alle mogelijke disciplines: tekenen, schilderen, collages, beelden, poppen, installaties, producten, sieraden, grafische vormgeving, fotografie, muziek, performances en theater. In zijn werk adresseert Kosters actuele maatschappelijke thema’s als overconsumptie, ras- en genderissues en schoonheidsidealen.

beeld van Bas Kosters I_want_it_to_be_soft tentoonstelling

Voor deze tentoonstelling heeft Bas nieuw werk in samenwerking met verschillende ontwerpers en makers gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het masker dat te zien is op het campagnebeeld, gemaakt door Ine Mulder en geschoten door Marc Deurloo.

 

Kijk voor meer informatie op de site van Museum Arnhem.

 

Ik wens je heel veel plezier!

Als je op de hoogte wil blijven van de AGENDA en wat er zoal te doen is kun je je in de sidebar abonneren op Modarium.