Een wens is een diep verlangen naar iets. In verhalen kunnen personages wensen doen, die kunnen “uitkomen” of “vervuld” worden, vaak na een ritueel of een speciale gebeurtenis.

Traditionele gelegenheden waarbij een wens gedaan mag worden zijn bijvoorbeeld:
•    het uitblazen van de kaarsjes op je verjaardagstaart
•    een munt in een wensput of fontein gooien
•    het zien van een vallende ster
•    als er een lieveheersbeestje op je landt
•    het wegblazen van paardenbloempluis

Modarium nieuwjaarswens 2016 met illustratie van paardebloempluis wens

Nieuwjaar

Ik heb zelf sterk het gevoel dat de overgang van het oude naar het nieuwe jaar in het midden van de winter staat voor een speciaal moment in tijd. Je overdenkt het oude jaar en bedenkt waar je in het nieuwe jaar naar toe wil. Gelukkig is het nu winter dus heb je tijd genoeg om plannen te maken en daarna te zaaien en te planten. Het is tenslotte een heel natuurlijk proces…

Paardebloempluis, niet een sexy exotisch plantje maar een bloem die hier veel voorkomt en zelfs als onkruid gezien wordt. Ik geloof niet in onkruid maar wel in het wegblazen van paardebloempluis om een wens te mogen doen. Wat wil ik komend jaar bereiken?  Waar droom ik van? Zijn dat spullen en dingen of heb ik het dan over fundamentelere zaken als dankbaarheid, innerlijke groei, verbinding, schoonheid en creativiteit?

Ja ik heb echt wel wat wensen en ik gun iedereen ook zijn eigen wensen. Helaas is het in het echte leven zo dat niet zomaar alle wensen als vanzelf uitkomen. Er zijn dingen die niet te veranderen zijn. Voor alle andere wensen moet je heel lang en hard werken willen ze uit kunnen komen. Daarom wens ik je verbeelding, toewijding, moed en kracht om al je wensen uit te laten komen in 2016.

 

Modarium nieuwjaarswens 2016 met wens verbeelding, toewijding, moed en kracht

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of mijn nieuwjaarswens 2016 vindt.