MIYAKE ISSEY EXHIBITION
16 maart 2016 tot en met 13 juni 2016
the National Art Center, Tokyo, Japan

Soms zijn er tentoonstellingen waar je graag naar toe zou willen maar nu eenmaal niet kan. Dit is er zo één
Het National art Centre in Tokyo is gewijd aan design en laat graag divers artistiek werk zien dat met nieuwe perspectieven komt. De tentoonstelling “MIYAKE ISSEY EXHIBITION: The Work of Miyake Issey”, focust op Miyake’s hele 45 jarige carrière als modeontwerper van 1970 tot nu. Miyake heeft steeds nieuwe methodes en mogelijkheden om kleding te maken onderzocht en laten zien. Hij heeft daarbij altijd naar de toekomst gekeken. Vandaar dat de oudere stukken die te zien zijn helemaal niet als gedateerd te herkennen zijn.

MIYAKE ISSEY EXHIBITION: The Work of Miyake Issey-00

Miyake heeft altijd de relatie tussen een stuk stof en het lichaam verkent en de ruimte die dat als resultaat creëert. Daarbij heeft hij zich niet door bestaande kaders laten beperken. Met zijn team ontwerpers heeft hij steeds onderzoek gedaan om kleding te creëren die innovatie en comfort combineren.

In deze tentoonstelling laat Miyake zijn ideeën zien over het maken van dingen en zijn benadering om te ontwerpen door middel van onderzoek. Deze methode heeft hij tijdens zijn hele carrière toegepast. Van zijn vroege werk tot zijn laatste projecten maar ook zijn verkenningen van grotere creatieve mogelijkheden in de toekomst.

MIYAKE ISSEY EXHIBITION: The Work of Miyake Issey-03

Deze tentoonstelling geeft bezoekers vooral de mogelijkheid hun grenzen te verleggen en hun creativiteit te stimuleren. En geeft jong en oud de kans om de vreugde van creatie te beleven.

‘I wanted to show some of my working methods and the technologies I have been using these past 45 years to a broad audience and I really think the exhibition can be enjoyed by people of all ages,’
zei Miyake in zijn opening speech.

 

 

Kijk voor meer informatie op de site van the National Art Center in Tokyo

 

Diegenen die in Tokyo zijn of nog gaan wens ik heel veel plezier!

 

Als je op de hoogte wil blijven van de AGENDA en wat er zoal te doen is kun je je in de sidebar abonneren op Modarium.