Dit is de introductie van de modarium rubriek magazine collection. Zoals ik eerder al eens schreef ben ik verslaafd aan boeken. Helaas moet ik hier nog een bekentenis doen… Mijn verzameling tijdschriften is helemaal maar dan ook compleet uit de hand gelopen. Ik vind het echt heel moeilijk om toe te geven maar ik ben een magazine verzamelaar.

IK BEN EEN VERZAMELAAR

En dan heb ik het niet over hier en daar wat per ongeluk opgehoopte stapeltjes huis, tuin en keuken magazines die je zonder spijt bij de kringloop of een zieke vriendin kunt brengen als je eens getroffen bent door een onverklaarbare opruimwoede.

Nee, ik heb het over een echte collectie lifestyle en fashion magazines maar ook glossy’s met de ene na de andere special, buitenlandse uitgaves, collector issues, mode gerelateerde vakbladen en lookbooks. Deze magazine collection kan ik nu, terugkijkend, herkennen als een dikke rode draad in mijn leven. Maar deze magazine collection bevat ook heel veel inspiratie en informatie die ik in deze modarium rubriek “magazine collection” deel.

modarium magazine collection Elle modenummers

 

De geschiedenis van mijn magazine collection

Ik denk dat ik dertien of veertien was toen ik onder de invloed kwam van de magisch mooie wereld die ik in magazines zag. Ik had zo af en toe een Avenue, een Avantgarde of een Belgische Flair. Die las en bekeek ik steeds weer en weer. Ik probeerde specifieke styling van kleding na te doen. maar dan op mijn eigen manier. Dat werd niet altijd begrepen maar dat was dan juist weer een deel van de charme. Ik tekende mijn eigen kleding ontwerpen, ik probeerde kleine environments in mijn meisjes kamer te stylen, droomde van de verre bestemmingen uit de bladen en las over eten waar ik nog nooit van gehoord had. Ik leerde de namen van ontwerpers, kunstenaars, fotografen, modellen, schrijvers, restaurants, musea en verre steden.

Soms kreeg ik op mijn verjaardag in september een Marie Claire bis, of een Depeche Mode. Deze koesterde ik nog meer dan de anderen en heb ze tot op de dag van vandaag bewaard.

modarium magazine collection Vogue omslagen 4 maart issues

Mijn magazine collection

Een half leven van mode, presentatie, trends, vormgeven, stylen, inrichten, les geven en verzamelen verder ben ik de trotse bezitter van een enorm uitgebreide magazine collectie. Vooral fashion en lifestyle maar ook interieur, fotografie, vormgeving en alle andere zaken die het leven aankleden.

Van Avenue tot Vogue (Brits, Frans, Duits, Italiaans)
Van Elle (Brits, Frans, Duits, Italiaans) tot Tatler
Van Marie Claire Bis tot Gentleman’s Quarterly
Van Dutch tot BLVD
Maar ook vakbladen als Link, Collezioni, Textile View Magazine en allerlei specials en lookbooks.
Mijn oudste bladen zijn uit 1969 en de laatsten zijn van afgelopen maart.

modarium magazine collection Avenue verschillende jaargangen

 

mijn magazine collection voor jou

Ik deel hier, in deze modarium rubriek “magazine collection“, beelden uit mijn magazine collection als zou ik op de grond zitten tussen stapels vintage magazines. Ik blader ter inspiratie door bijna 50 jaar aan vintage lifestyle magazines en laat je mee genieten van de beelden van lifestyle, fashion, fotografie, reizen, food, interieur, vormgeving en alle andere zaken die ons mensen inspireert en ons leven verfraait en veraangenaamt.

Ik plaats alleen die beelden waar ik van hou en die een verhaal vertellen;
het verhaal van creativiteit, innovatie, vakmanschap en aandacht,
voortdurende stijlveranderingen klein en groot,
status en succes (wat dat ook mag betekenen),
cultuur, historie en ontwikkeling op de toekomst,
op de hoogte zijn en laten zien dat je op de hoogte bent,
voor altijd flexibel zijn; oude gewoonten in twijfel te trekken en
dingen te leren waarderen die je nooit van jezelf had verwacht,
maar vooral een esthetisch gevoel en inspiratie.

modarium magazine collection Vogue

Voor meer verhalen, beelden, historie en inspiratie kun je natuurlijk ook de Instagram pagina van mijn Modarium Magazine Collection volgen.

Alle in de modarium rubriek “magazine collection” en op de Modarium Magazine Collection Instagram pagina geplaatste beelden zijn geselecteerd uit mijn eigen magazine collection tenzij anders vermeld.

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of mijn magazine collection vindt. Je kunt je in de sidebar abonneren op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.