Ieder jaar weer zijn de laatste weken van het jaar overvol en hectisch. En ieder jaar weer neem ik me voor om deze enorme piekbelasting te vermijden, eerder aan dingen te beginnen (waar dat kan) en vooral niet ziek te worden. Ook dit jaar is dat weer niet gelukt…

De bewijzenmappen van mijn studenten die hun stage hebben afgerond komen nu eenmaal niet eerder en moet ik toch echt allemaal lezen voor dat we de eindgesprekken in de laatste schoolweek voor de kerstvakantie kunnen voeren. De laatste onmisbare informatie voor het eindproject komt toch weer op het laatste moment en dat maakt het dus onmogelijk om het lesmateriaal eerder af te hebben. De extra leuke kerst edities van lifestyle markten, pop-up shops en one-day shops zijn ook in de laatste paar weekeinden voor de kerstvakantie. Natuurlijk sla ik die niet over met mijn MODISTE spulletjes. Mijn 3e jaars Mode&Trends klas, die nu een jaar op stage gaat, wilde nog een gezellig samenzijn met allemaal zelfgemaakte hapjes. Dat kon niet anders dan op mijn vrije dag maar wat was het geweldig dit jaar.

Als ik dan de kerstvakantie uitgeput, snotterend en proestend, zonder stem maar met een enorme koortslip gehaald heb is het zoals ieder jaar weer nieuwjaarskaarten tijd. En ik maak de nieuwjaarskaarten voor ons privé maar ook voor OMEGASPORT, de karate school van Tristan, en natuurlijk voor MODISTE/MODARIUM dus dat betekent echt heel dik nieuwjaarskaarten tijd. Nieuwjaarskaartentijd is voor mij het moment van het jaar om eens stil te staan bij wat voor mij belangrijk is in het leven, wat ik anderen toewens en hoe ik dat kan laten zien. Daarna start er een handmatige productie met zelf tekenen (soms handmatig soms op de computer), kleuren, scannen, DTP, printen, snijden, vouwen, in envelopjes stoppen, etiketjes plakken en zelf een groot deel rondbrengen door weer en wind.

 

De zen van het nieuwjaarskaarten maken

Tijdens dit hele proces denk ik na over mijn leven, hoe ik in het leven sta, wat ik in mijn leven doe, wat ik kan veranderen of verbeteren. Uiteindelijk kom ik in een soort flow toestand waar ik niet meer denk maar alleen nog ben en doe. De zen van het nieuwjaarskaarten maken werkt herstellend voor mij en zet mijn doelen voor het komende jaar op een rijtje. Dankzij de nieuwjaarskaarten ben ik klaar voor 2014! Kom maar op met de rest van de heftige transactionele analyse opleiding. Kom maar op eindprojecten, beroepsproeven, competenties, werkprocessen, onderwijsvernieuwing en eindexpositie. Kom maar op nieuwe MODISTE plannen, producten, events en blogs. Kom maar op stedentrips, exposities en seminars. Kom maar op nieuwe inspiratie en nieuwe gedachten. Hier kom ik aan!

 

MODARIUM afbeelding nieuwjaarskaarten 2014 IMG_2767

MODARIUM afbeelding nieuwjaarskaarten 2014 OMEGASPORT IMG_2748

MODARIUM afbeelding nieuwjaarskaarten 2014 IMG_2766

MODARIUM afbeelding nieuwjaarskaarten 2014 OMEGASPORT IMG_2747

MODARIUM afbeelding nieuwjaarskaarten 2014 IMG_2760

MODARIUM afbeelding nieuwjaarskaart 2014 IMG_2785 

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of mijn nieuwjaarskaarten voor 2014 vindt. Je kunt je in de sidebar abonneren op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.

Bewaren