We kiezen massaal voor gezonder eten, eerlijkere producten, urban farming is hot en al dit soort zaken dringen steeds meer door in de mode. Je kunt echt niet meer ontkomen aan begrippen als hergebruik en duurzaamheid, handgemaakt en DIY, ambacht en vakmanschap, duurzaam en fair, indigo en denim.

Tegelijkertijd kun je zien aan het huidige straatbeeld dat Nederland iets met denim heeft. Dat is trouwens al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw zo. Het lijkt soms wel een Hollandse klederdracht. Er wordt zelfs weer denim op denim gedragen en verschillende tinten denim met elkaar gecombineerd. Er zijn veel Nederlandse denim merken en er zijn een groot aantal buitenlandse grote Jeans merken in Nederland gevestigd. Er is zelfs een jeansopleiding “House of Denim” opgericht in Amsterdam. Hopelijk komt er met deze jeans trends weer een beetje fantasie en durf in deze dracht.

Ter inspiratie >

  • Een imaginaire reis langs de associaties die de intense kleurstof Indigo (gebruikt voor denim) oproept.
  • De kleur van Delfts blauw, Chinees porselein en diepe oceanen gecombineerd met wit tinten uit porselein en emaille.
  • De alledaagse taferelen van Hollandse meesters als Johannes Vermeer en de nostalgie van het plattelandsleven.
  • Japanse prenten en de oude Japanse Boro techniek om kleding zo lang mogelijk op te blijven lappen en deze kleding een leven lang te kunnen gebruiken.

Modarium mixt de moods uit voorgaande inspiratie met het hergebruik van Denim en Jeans die gedragen zijn en al een geschiedenis achter de rug hebben en Modiste ontwierp met deze uitgangspunten de Big Blue Denim lijn.

 

De Big Blue Denim lijn bestaat zoals je hieronder uitgebreid in het Big Blue Denim moodboard kunt bekijken uit;

  • multifunctionele, handgemaakte en bewerkte telefoontasjes voor om je nek
  • kleine buideltjes voor wat geld, een bankpas, OVkaart, sleutels of een lippenstift
  • en de armbandjes met wensen en spreuken

afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 01 Normandische kust en Modiste armbandjes

afbeelding Modarium moodboard Big Blue 02 Denim Chinees aardewerk en Modiste armbandjes

afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 03 boot op kar Normandische kust

afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 04 Chinees porselein en door Modiste ontworpen en vervaardigd telefoontasje Big Blue Denim in gemengde technieken

afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 05 Japanse kaligrafie set op denim

afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 06 door modiste ontworpen en vervaardigde collage bedrukking op oude spijkerbroek en versleten spijkerbroek

afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 07 achterkant Modiste telefoontasje met zakje en kiel aan kleerhanger met Modiste telefoontasje

Modarium moodboard Big Blue Denim 08

Modarium moodboard Big Blue Denim 09

afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 10 met Modiste wensarmbandjes in Big Blue Denim lijn

Modarium moodboard Big Blue Denim 11        
afbeelding Modarium moodboard Big Blue Denim 12 oude spijkerbroek met door Modiste ontwerpen en vervaardigde collage berdukking

 

Aangezien denim eigenlijk bij elk weertype en elke stemming kan en steeds weer opnieuw wordt uitgevonden houd ik een bord op Pinterest bij waar ik steeds de laatse Denim trends pin.

 

 

PS.
Ik vind het erg leuk als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht, het Big Blue Denim moodboard of de Modiste accessoires vindt. Je kunt je in de sidebar abonneren op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.

 

 

 

Bewaren

Bewaren