Pluimen & veren in de mode
Tentoonstelling
Van 20 maart tot en met 24 augustus 2014
Antwerpen

 

De Birds of Parardise tentoonstelling is een ode aan de elegantie en verfijning van het gebruik van pluimen en veren in de mode en haute couture. In een mix van accessoires, kledingstukken en couturejurken komen de verschillende karakteristieken van pluimen en veren aan bod: raffinement, vrouwelijkheid, rijkdom, luxe, maar ook donkere romantiek.

Verfijnde accessoires met struisvogel-, fazanten- of maraboeveren benadrukken de elegantie van de belle epoque mode aan het einde van de 19de eeuw. In de jaren 1920 is het gebruik van veren erg populair in accessoires als boa’s en hoeden voor de flapper girls. Ook Gabrielle Chanel gebruikt pluimen als motief en in borduurwerk voor haar creaties en filmkostuums. De iconische zwanendonsjas van Marlène Dietrich is een topstuk binnen het thema van de zwarte en witte zwaan in avondkledij.

Modarium collage van beelden van de tentoonstelling Birds of Parardise | Pluimen & veren in de mode 05

Ook vandaag de dag is de veer niet weg te slaan uit de nieuwste catwalk creaties van zowel Belgische als internationale modeontwerpers.

Deze tentoonstelling is in het ModeMuseum in Antwerpen te zien van 20 maart tot en met 24 augustus 2014 met werk van o.a. Chanel, Cristóbal Balenciaga, Givenchy, Alexander McQueen, Christian Dior, Nina Ricci, Luis Vuitton, Thierry Mugler, Giambatista Valli, Yves Saint Laurent en Ann Demeulemeester.

 

kijk voor meer informatie op www.momu.be

De foto’s zijn door Modarium gemaakt en bewerkt.