Ik geef het hier dan maar eerlijk toe. Ik ben verslaafd aan boeken. Als echte modefanaat heb ik teveel kleding en sieraden, echt veel te veel tassen om over de aantallen schoenen maar te zwijgen. En ook ben ik gek op chocolade en koekjes. Maar mijn echte verslaving is boeken. Mooie boeken.

Modarium boekenkast plank 6 IMG_3096

Verhalen en romans kan ik met relatief gemak voorbij lopen maar mooi vormgegeven boeken over ontwerpen, ontwerpers, grafisch vormgeven of typografie kan ik maar met grote moeite laten liggen. Eenmaal aangeraakt kunnen boeken over kunst, vormgeving, mode, trends, trendwatching, mode ontwerp(ers), dessin, print, surface design en interieur, die ook nog mooi vormgegeven zijn, met de beste wil van de wereld niet meer terug op de plank.

Modarium boekenkast plank 5 IMG_3095

Als we naar een expositie of museum gaan neem ik neem me steeds voor geen boeken te kopen maar dit blijkt telkens weer een voornemen waar ik me met geen mogelijkheid aan kan houden. Als we op reis gaan zijn de koffers op de terugreis niet meer te tillen door de aangeschafte boeken. Regelmatig vertrekken we eerder huiswaarts tijdens een dagje shoppen omdat de boeken in mijn tassen wel erg zwaar wegen.

Modarium boekenkast plank 4 IMG_3094

Waar ik me bij de veel te dure kleding van echte ontwerpers kan beperken tot kijken, voelen en soms stiekem ruiken lukt me dat bij mooie boeken eigenlijk nooit. Een mooi boek maakt me zo hebberig dat het werkelijk alle perken te buiten gaat.

Modarium boekenkast plank 3 IMG_3093

Mijn boeken zijn mijn schatten en worden dan ook telkens opnieuw bekeken en voorzichtig doorgebladerd, met grote glazen thee en chocolade erbij. Ik geniet er dan heerlijk van buiten in de zon maar ook lekker binnen bij de verwarming want boeken kunnen echt ieder seizoen. Mijn boeken staan netjes en veilig in mijn kast en worden nooit maar dan ook nooit uitgeleend. Stel je voor…

Modarium boekenkast plank 2 IMG_3092

Ik zal jullie in deze rubriek een heel voorzichtig kijkje in mijn boekenkast geven en mijn boeken dan dus op deze virtuele manier met jullie delen. Het gevaar hiervan is alleen dat ik mezelf nu een legitieme reden heb gegeven om nog meer boeken te kopen en het hek volledig van de spreekwoordelijke dam is.

Modarium boekenkast plank 1 IMG_3091

Ik zal mezelf dan maar op de been houden met de gedachte dat deze verslaving geen echte schade brengt aan mijn gezondheid alleen soms aan mijn budget en ik er alleen in deze nieuwe rubriek anderen mee tot last ben.

PS.
Ik vind het heel erg leuk als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of mijn boekenverslaving vindt. Je kunt je in de sidebar abonneren op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.