Mijn nieuwste aanwinst (ja natuurlijk een boek)  met de intrigerende titel “The Selby Is in Your Place” kreeg ik afgelopen week bij de diploma-uitreiking. Geen nieuw boek (wel nieuw uit de winkel) maar uit 2010. Een boek met interieurs met persoonlijke spullen. Geen gestylde woningen, maar ‘echte’ woningen van mensen met een enorme creativiteit. Een heerlijk out of the box boek vol inspiratie. Mocht je van strakke interieurs houden dan is dit echt geen boek voor jou. Wat het boek extra leuk maakt zijn de maffe illustraties, vragenlijstjes en een echt stickervel.

Het idee voor “The Selby Is in Your Place” werd geboren toen mode en interieur fotograaf Todd Selby portretten begon te maken van dynamische en creatieve auteurs, muzikanten, artiesten en ontwerpers in hun huislijke omgeving en deze plaatste op zijn website.

Screen Shot theselby website

Nieuwsgierig als hij is, wilde Todd laten zien hoe persoonlijke stijl reflecteert in privé ruimtes. Gelukkig voor ons vond hij zijn antwoord in de kleurrijke en eclectische vertrekken van diverse onderwerpen (in de fotografie noem je de mensen die je fotografeert dus onderwerp) waaronder Simon Doonan, Jonathan Adler, Faris Rotter, Andre Walker, Olivier Zahm, Karl Lagerfeld en Christian Louboutin, in New York, Los Angeles, Paris, Tokyo, Sydney, en London.

Modarium beeld van The Selby is in your place spread over het interieur van helena christiansen

spread over het interieur van helena christiansen

Elk profiel wordt vergezeld van Selby’s waterverf portretten van de onderwerpen en objecten uit hun huis en geïllustreerde vragenlijsten die Selby elk model laat invullen.

Modarium beeld van The Selby is in your place spread over het interieur van Van Neistat en Casey Neistat of Neistat Brothers

spread over het interieur van Van Neistat en Casey Neistat

In dit boek staan meer dan dertig profielen (waarvan je meeste nog nooit hebt gezien en ook misschien helemaal niet kent) die speciaal voor dit boek geselecteerd zijn. Het resultaat is een collectie van unieke ruimtes die barsten van de energie en persoonlijkheid die samen een kleurrijke mengelmoes van inspiratievolle interieurs vormen.

Modarium beeld van The Selby is in your place spread over het interieur van Derrick Miller en Jennifer Vaughn Miller

spread over het interieur van Derrick Miller en Jennifer Vaughn Miller

Inmiddels heeft Todd Selby in 2012 ook nog het boek Edible Selby gemaakt over 40 van de meest creatieve en dynamische figuren die zich op dit moment in de culinaire wereld bewegen. Daar hou ik nu dus een plekje voor vrij in mijn overvolle boekenkast.

Modarium beeld van Edible Selby boekomslag

En Fashionable Selby uit 2014 staat nu natuurlijk ook op mijn verlanglijst. In dit boek verkent Todd Selby de caleidoscopische wereld van de mode door de profielen van de meest interessante ontwerpers, stylisten, verzamelaars, modellen, schoenmakers enz. van vandaag te schetsen.

 

Modarium beeld van The Fashionable Selby boekomslag

 

Dank jullie wel voor het fijne boek Isabelle, Chelsea, Nicole, Eline, Mandy, Fabienne, Naomi, Jennifer, Jerrel, Celine, Dani, Brigitte en Eva. Hier zal ik nog vaak in bladeren bij een emmer thee en een stuk chocolade…

 

The Selby Is in Your Place

Auteur    Todd Selby
Met illustraties
Engels
28x279x203 mm
1,46 kg
ISBN10    0810984865
ISBN13    9780810984868

 

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of dit boek vindt. Je kunt je in de sidebar (klik op het symbooltje rechts) abonneren op Modarium zodat je via je mail op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren