Dit heerlijke boekje vol verrukkelijke vrouwelijke tekeningen heeft;

  • een portfolio van producten
  • interviews met kunstenaars/illustratoren, Artwork en een kijkje achter de schermen
  • een lijst van kunstenaars/illustratoren & bedrijfsprofielen

 

Modarium beeld van The Age of Feminine Drawing binnenwerk 08

De kunst van toegepaste mode illustratie is niet helemaal nieuw. Vrouwelijke beelden werden al sinds het eind van de 19e eeuw gebruikt om media, architectuur en glaswerk aantrekkelijker te maken met als hoogtepunt de Art Nouveau in Europa. In China en Hong Kong waren rond 1920 geïllustreerde portretten van Chinese filmsterren en actrices het meest aantrekkelijk aan een stuk zeep, sigaretten en parfums. In Japan bouwde het make-up merk Shiseido’s hun merkimago op delicate tekeningen van prachtige vrouwen en bepaalde daarmee een tijdperk van grafisch ontwerp van de jaren 30 tot en met de jaren 50 van de 20ste eeuw. Hierna kwam de fotografie en werden op alle mode media-uitingen fotografische beelden geplaatst.

De laatste jaren maakt de (mode)illustratie een enorme comeback. Na de verzadiging van de modefotografie op magazine covers, affiches en cosmetica advertenties is er weer ruimte voor ouderwetse tekeningen. Deze elegante vrouwelijke (mode) illustraties kom je meer en meer tegen op welke lifestyle-producten je dan ook maar kunt bedenken. Serviezen, kleding, stationery en interieur zijn maar een paar voorbeelden. Dit is echt een trend die nog wel even zal aanhouden. Puur omdat we er zo blij van worden.

 

Modarium beeld van The Age of Feminine Drawing binnenwerk 06

Het boek The Age of Feminine Drawing

De opkomst van de vrouwelijke illustratie binnen Art en Design heeft een groot effect op ons huidige visuele landschap. Oftewel die gezellige meisjes tekeningen zijn een echte trend geworden. Je komt ze dan ook overal tegen. Het beïnvloed niet alleen het huidige esthetische gevoel maar is ook de drijvende kracht achter gebruiken, technieken en trends in alle disciplines.

The Age of Feminine Drawing markeert het gewicht, belang en invloed van de vrouwelijke hand in onze moderne cultuur. Dit overheerlijke 335 pagina’s tellende boekje uit 2007 (alweer) laat het werk zien van een aantal van de meest getalenteerde mannelijke en vrouwelijke kunstenaars wiens werk deze invloed onderstreept en een blijvende indruk achter laat. Deelnemende kunstenaars zijn onder andere; Ai Yamaguchi, Ed Tsuwaki, Hal Ikeda, Alexandra Compain-Tissier, Annabelle Verhoye, Bella Pallar, Container, Nathalie Lete, Rebecca Wetzler, Sarah Mower, Tina Berning, Jeffrey A. Fulvimar, Stina Persson, Johan van Seijen, Pierre-Louis Mascia, Stephane Manel, Hiroshi Tanabe, Jumpei Kawamura, Ryuji Otani, Mari Kubota, Masaki Ryo, Masayuki Ogisu, Miyuki Ohashi, Naho Ogawa, QueenTermite, Kunie Kanbara, Shinjuko, Yuko Sugimoto, Naita Yamada, OHGUSHI, Saeko Takagi, Maki Kahori, Shinko Okuhara en Keiko Itakura.

Nu is dit boekje niet alleen een van mijn favorieten om de complete inhoud. Ik ben als vormgever ook erg gecharmeerd door de vormgeving en uitvoering van het boekje zelf. Elke keer dat ik het pak is het weer een bron van inspiratie.

 

Auteur Gao Zhanyang Li/ Minglu
Met illustraties
Engels
Afmetingen 30x220x160 mm
762,00 gram
ISBN10    9889900181
ISBN13    9789889900182

 

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of dit boekje vindt. Je kunt je in de sidebar (klik op het symbooltje rechts) abonneren op Modarium zodat je via je mail op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.

Bewaren

Bewaren