An Illustrated Encyclopedia of Fashion

 

Dit is nou echt zo’n feelgood boekje wat ik steeds weer opnieuw pak. Het is uit 2012 en het is in het Engels. Het boekje staat vol met heerlijke fashion illustraties en collages in verschillende technieken. Heel inspirerend! De humoristische en hier en daar wat sarcastische definities en adviezen over modevraagstukken werken echt op mijn lachspieren. Heerlijk licht leesvoer voor bij de thee en een stuk(je) chocolade. Ook echt een aanrader om cadeau te doen.

Modarium afbeelding van pag 14 en 15 van het binnenwerk van het boek "What on Earth Are You Wearing?"

 

of is het an Irreverant Encyclopedia of Fashion?

Iedere fashionista die haar Louboutins waard is, vindt de outfit van een boek even belangrijk als de inhoud. Deze in iedere tas passende encyclopedie heeft een stoffen omslag die bestempeld is met een glanzende zilverkleurige folie, een verrukkelijke illustratie en een satijnen bandje om de pagina te markeren waar je gebleven was. Bij de geweldige mode illustraties geeft fashion forecaster Michi Girl 285 fashion definities (“fatigues are really just exhausted clothes”) en lost ze verschillende kleermakers dilemma’s (“What do I do when I’ve bought a genuine ‘Channel’ handbag in Hong Kong?”) voor je op.

 

Als je nog nooit van Michi Girl gehoord hebt, maak je niet druk, ze heeft ook nog nooit van jou gehoord. Michi Girl is deels weermeisje en deels fashion commentator en heeft inmiddels het betere deel van een decennium gespendeerd met de wereld up to date houden met what’s hot en what’s… nou ja, echt goed fout. Michi heeft alle antwoorden van A-Cups tot Ze-Bra, dit is de echt definitieve cheatsheet van fashion.

Modarium afbeelding van pag 116 en 117 van het binnenwerk van het boek "What on Earth Are You Wearing?"

De Australische Chloe Quigley en Daniel Pollock zijn de bedenkers van fashion forecaster Michi Girl en de schrijvers van de vrolijke, spitsvondige en hier en daar sarcastische teksten. Zij schreven ook “Like I Give a Frock”. Kat Macleod’s illustraties en collages stonden in ook Vogue, Harper’s Bazaar, en “Like I Give a Frock”.

 

Auteur Chloe Quigley, Daniel Pollock
Co-auteur Chloe Quigley
Illustrator Kat Macleod
Soort Met illustraties
Taal Engels
Afmetingen 20x207x148 mm
Gewicht 358,00 gram
Druk 1
ISBN10 1452108811
ISBN13 9781452108810

 

 

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of dit boekje vindt.. Je kunt je in de sidebar (klik op het symbooltje rechts) abonneren op Modarium zodat je via je mail op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.