Bloemen zijn voor mij altijd een grote inspiratiebron. In de hele vroege lente bloeien de magnolia bomen. Deze beginnen al met bloeien voordat er blad aan de boom komt. Zo prachtig dat ik er ieder jaar weer van onder de indruk ben. Ik kan soms zomaar op straat stil blijven staan en van mijn fiets stappen om zo’n prachtige magnolia te bewonderen. Het contrast van de grillige kale takken en de kwetsbare wit/roze lelieachtige bloemen. Hoe groter en ouder de boom hoe mooier en indrukwekkender. Van een haast Japanse schoonheid. Ik rijd er zelfs een blokje voor om.

Magnolia’s zijn de allereerste bomen in bloei van het jaar en dragen daarmee, na een veel te lange winter, de belofte van voorjaar, licht en een nieuw begin. De fruitbloesems zullen volgen en daarna een zalige zonnige zomer…

Ik vind een magnolia altijd prachtig maar een magnolia tak past door de stoere ruige takken met de wit/roze bloemen heel goed in de huidige interieurtrend. Met accessoires en met bloemen en planten kun je op een makkelijke en relatief goedkope manier met de, bij jou passende, interieur trend mee gaan. Een van de huidige interieur trends is wat stoerder en minimaal. Een magnolia tak staat dan heel goed in een industriële glazen fles of accu bak.

Op dit moment heb ik twee grote magnolia takken in huis. Zo kwam ik er achter dat de magnolia een heerlijk bedwelmende geur verspreid. Vooral ‘s morgens als ik de woonkamer binnen kom word ik blij van de geur en de kleur. Als ik dan ook nog de merels hun vrolijke ochtend lied hoor fluiten weet ik het zeker. Het voorjaar is begonnen. Hoera!

Van de geur kan ik je niet laten meegenieten maar van de kleur lukt met deze vroege lente kleurkaart wel.

Modarium Magnolia Moodboard 05 met kleurkaart

Modarium Magnolia Moodboard 01

Modarium Magnolia Moodboard 02

Modarium Magnolia Moodboard 03

Modarium Magnolia Moodboard 04

 

 

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of dit moodboard vindt.. Je kunt je in de sidebar (klik op het symbooltje rechts) abonneren op Modarium zodat je via je mail op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.