Een van de trends van de laatste jaren is dat we ons steeds meer realiseren wat de echt belangrijke dingen in het leven zijn. Het is steeds belangrijker om de dingen die je doet vanuit je hart en met liefde en vooral aandacht te doen. De grote ontdekking die daar mee gepaard gaat is dat dat eerder energie, tijd en aandacht kost dan geld. Een visuele uitwerking van deze trend is op dit moment dat we steeds meer hartjes zien in het modebeeld en het interieur. Daar word ik erg blij van!

Modarium Liefde en hartjes moodboard 01

Modarium Liefde en hartjes moodboard 02

Modarium Liefde en hartjes moodboard 03

Liefde in alle talen en soorten

Het is alweer bijna Valentijnsdag en zeker heel toepasselijk maar de hartjes waar ik het over heb zijn vele malen interessanter. Het hartje van nu is niet alleen roze en romantisch maar soms ook stoer en robuust of zelf stekelig. Hartjes zijn misschien zelfs een ietsje punk geworden maar hartjes zijn in ieder geval steeds een uiting van een positieve emotie. Ze zijn prominent aanwezig op straat, in de winkels, op televisie, de mode, het interieur, op allerlei hebbedingen en zelfs in je koffie (als je barista er zin in heeft) en op je met liefde gemaakte blueberry oatmeal muffin.

Modarium Liefde en hartjes moodboard 10

Modarium Liefde en hartjes moodboard 11

Modarium Liefde en hartjes moodboard 12

We zijn al een paar jaar regelmatig op ‘We heart It’ te vinden voor mooie en inspirerende beelden. En de ‘Like’ knop op Facebook kennen we inmiddels ook al jaren, maar de nieuwe positiviteit brengt bijvoorbeeld ook mooie initiatieven als ‘de anonieme sjaal’ of de website van ‘The Nicest Place On The Internet’. En op bijna alle events, festivals en creatieve markten zijn er voor wie dat wil ‘free hugs’ te krijgen. Dit zijn allemaal voorbeelden van de positiviteit die we blijkbaar op dit moment zoeken en nodig denken te hebben.

Een wereldwijde betekenis van het hart is symbool van de liefde dat sinds de middeleeuwen in zwang is. De kleuren van hartafbeeldingen staan voor verschillende soorten liefde. Romantische liefde wordt uitgebeeld met een roze hart en hartstochtelijke liefde met een rood hart.

Modarium Liefde en hartjes moodboard 04

Modarium Liefde en hartjes moodboard 05

Modarium Liefde en hartjes moodboard 06

 

Modarium voelde het al een tijdje. Maar Modarium houdt dan ook van mode, mensen en leven. Modarium deelt haar liefde voor de taal en de verhalen achter lifestyle, vormgeving, mode en trends in woord en beeld. Vandaar het hartje zo prominent in het logo.

Met liefde gemaakte hebbedingen

Modiste is de shop van Modarium. Modiste ontwerpt en maakt met veel liefde accessoires en hebbedingen van hergebruikte materialen. Ze gebruikt daarbij mooie woorden en zinnen die inspireren. Hebbedingen die lief zijn om te krijgen maar nog liever om te geven. Ook hier weer een hart in het logo om deze oprechte liefde gestalte en vorm te geven…

Modarium Liefde en hartjes moodboard 07

Modarium Liefde en hartjes moodboard 08

Op het Modarium Pinterest  “Love and Hearts” board is nog veel meer liefde en hartjes-hype te vinden. Hier kun je ook zien waar ik het deel van de beelden die niet van modarium zijn vandaan heb.
Ik wens iedereen een hele fijne en liefdevolle Valentijnsdag toe. Maar nog meer wens ik je ‘Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart!’

 

Kaarten serie harten en hartjes

Omdat ik denk dat het heel belangrijk is om de dingen die je doet vanuit je hart, met aandacht en vooral met liefde te doen, maakte ik een wenskaartenserie met harten en hartjes.

Kaarten serie harten en hartjes

 

 

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of mijn moodboard vindt. Maar ik word echt heel blij als je je in de sidebar abonneert op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en moodboards.