De kleur van 2017 is groen. Niet zomaar groen maar een verfrissende en revitaliserende kleur groen.

Greenery groen PANTONE 15-0343 of plantenhuis groen is symbolisch voor een nieuw begin en de heraansluiting die we zoeken met de natuur, elkaar en een hoger doel (wat dat ook mag zijn). De kleur Greenery groen PANTONE 15-0343 is door Pantone  gekozen als kleur van het jaar 2017. Greenery groen PANTONE 15-0343 is een fris pittige geel-groene kleur die het gevoel van de eerste lentedagen oproept als het groen in de natuur herleeft, hersteld en vernieuwd. Zoals het bloeiende gebladerte en de weelderige natuur, roept de Greenery ons op om diep adem te halen, zuurstof binnen te laten en onszelf nieuw leven in te blazen.
De kleur Greenery groen PANTONE 15-0343 is het neutraal van de natuur. Hoe meer wij mensen ondergedompeld zijn in het moderne leven, hoe groter onze hunkering naar de schoonheid en eenheid van de natuurlijke wereld. Hier worden we weer mens. Dit is te zien in de snelle toename van alles waar Greenery groen uitdrukking aan geeft zoals wereldwijde keuzes op het gebied van stadsinrichting, architectuur, lifestyle en design. Al een hele tijd aanwezig maar nu is de Greenery groen helemaal naar de voorgrond gehaald.

Modarium moodboard Greenery groen PANTONE 15-0343

Als een bevestiging voor het leven staat de kleur Greenery groen ook voor passie en vitaliteit.

We kunnen de kleur Greenery groen PANTONE 15-0343 zien als expressie van de sfeer, stemming en attitude van dit moment. We houden van de natuur en van het leven. We drinken groene thee. We eten veel groente en verbouwen zelf onze eigen groente op ons balkon, in een plantenhuis of in onze vensterbank. We denken steeds groener als het gaat om hergebruik, reparatie en circulaire productie. Een groene omgeving geeft ons rust en herstel. Groen is voor ons een symbool van veiligheid.

Als we er van uit gaan dat er al een tijdje een vergroening in ons denken gaande is en dat deze lange termijn trend die over de natuur als basis gaat, echt nog wel even aan zal houden (zie het Inspired bij Nature scenario), kunnen we de verkiezing van de kleur Greenery groen PANTONE 15-0343 als kleur van het jaar 2017 zien als als een vertaling hiervan naar een korte termijn trend of markttrend zien (zie hoe trends werken). De komende tijd verwacht ik dan ook veel van dit nieuwe, frisse groen in de winkels te zien.

 

Op het bij behorende Pinterest bord is te vinden waar de gebruikte beelden vandaan komen en wie ze gemaakt heeft. De beelden die in het Greenery groen PANTONE 15-0343 moodboard gebruikt zijn komen van mezelf, wgsn colourarchive, wgsn tumblr en freeimages.com.

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van deze kleur en dit moodboard vindt. Je kunt je in de sidebar rechts abonneren op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en alle nieuwe berichten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren