Deze lente begint buiten zoals alle andere lentes met geel. Het licht neemt steeds meer de overhand, de zon breekt vaker door, er worden jonge dieren geboren en de voorjaarsbloemen zoals narcissen komen in bloei. Ik zie de narcissen al steeds in de stadsplantsoentjes. Daar wordt ik erg blij van. Het nieuwe geel, zonnig en stralend maakt me wakker en doelbewust. Geel geeft mij energie en inspiratie.

Modarium Geel moodboard 06 boterbloem en citroen

Boterbloemgeel zomer 2016

Voor kleding en textiel in de lente en zomer van 2016 adviseerde Pantone buttercup geel PANTONE 12-0752. En ik zie mezelf in gedachten meteen met mijn blote voeten in een grasveld bezaaid met boterbloemen met mijn nieuwe gele jurk in de zon. Heerlijk! Boterbloemgeel, brengt je als drager naar een blijere, zonnige plaats.

Modarium Geel moodboard 07 geel swatches

Boter, goud, mosterd of citroen: wat doet geel komende winter?

Komende winter krijgen we met okergeel en goudgeel te maken in kleding en in het interieur. Goud en goudgeel was er al even voor accessoires en zal gelukkig nog even blijven. Echt goud is altijd al zeldzaam geweest, waardevast en duur. Goud is het hoogst haalbare. Goud en goudtinten zijn binnen de designwereld op dit moment veel gebruikt. Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan.

Geel is in zo’n beetje iedere variant in het spectrum aanwezig, van citrus tot gebrande oker. De favoriet van dit jaar en dus het nieuwe geel is een zacht goudgeel. Een goudachtig okergeel; een kleur geel die fel genoeg is om de aandacht te trekken en heel goed te combineren is met andere tinten. Het nieuwe geel is gecompliceerd, met een zweempje groen of mosterd.

Modarium Geel moodboard 03 goud en Pantonekleuren geel

Modarium Geel moodboard 04 boomstronk met mos en narcissen

Heb jij niets met geel?

Is geel je kleur niet? Dat is helemaal niet zo vreemd! Geel kan ook heel irritant zijn. Er zijn dan ook maar weinig mensen die geel in hun interieur willen, laat staan kunnen dragen! Geel is heel goed weten wat je wilt en dat is best lastig in deze tijd van keuzestress. Geel moet je durven. En ik ben toevallig helemaal niet bang voor geel…

Geel is de kleur van een nieuwe start, lente en van levenskracht. Het is de kleur van plezier, vrolijkheid en vreugde. Geel is ook de kleur van kennis, concentratie en van zelfvertrouwen daar te komen waar je wilt.

Modarium Geel moodboard 02 geel leren jasje en narcis

Eigenschappen van geel;

 • positief en licht
 • stralend en warm
 • eigenwijs en veelzijdig
 • overvloedig en stimulerend
 • weten en wilskracht
 • leergierig en besluitvaardig
 • communicatief en energiek
 • vrolijk en flexibel
 • opvallend en optimistisch
 • zon, maan en sterren
 • zomer en rijpe oogst
 • goud en gewin

Modarium Geel moodboard 05 goud met pantone kleuren en gele schoentjes

Geel is de kleur van kennis, concentratie en van zelfvertrouwen daar te komen waar je wilt. Geel geeft mij energie en inspiratie. Ik ga op pad met mijn gele schoentjes want ik ga waar ik wil…

 

Kijk op de Modarium Pinterest pagina voor meer geel en goud inspiratie.

 

 

PS.
Fijn als je me hieronder laat weten wat je van dit bericht of mijn moodboard vindt. Maar ik word pas echt heel blij als je je in de sidebar abonneert op Modarium zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en moodboards.

 

Bewaren

Bewaren